Etusivu Sukutaulu B-PENTUE C-PENTUE Kuvia
ENG


FIN & RUS MVA

BUMO SONGCÄN GAMPO "POMO"

Pomon näyttelytulokset ja -arvostelut, rullaa sivun loppuun.

Tiibetinmastiffi Bumo Songcän Gampo eli Pomo on 3.1.2006 syntynyt black&tan narttu Songcän Gampo -kennelistä Tsekeistä. Pomon kotimatka kesti liki kaksi vuorokautta, kun Pomo matkusti autossa kahden veljensä kanssa Tsekeistä Puolan ja Baltian kautta Tallinnaan, josta hänet kävin hakemassa. Samaan syssyyn tuli vielä siis laivamatkakin päälle. Ainakin tyttö tottui autoiluun heti ja kunnolla eikä edes kuolaa autossa eikä muuallakaan yhtään. Tosi reipas matkustaja on ollut siitä saakka. Tuhoja ei juurikaan syntynyt edes pentuaikana, kaivaukset Pomo suoritti omassa hiekkalaatikossaan pihalla ja nyt isonakin neidin voi huoletta tarvittaessa jättää myös sisälle eikä tarvitse pelätä, että ovesta on syöty reikä ulos. Koti ja auto ovat Pomon kaksi lempipaikkaa maailmassa mutta Pomo on kotonaan myös muissa maisemissa.

Pomosta kasvoi jopa odotuksiani upeampi narttu, on kokoa ja näköä, muttei kuitenkaan liikaa. Pomo on hyvin vahvan luuston omaava, vahvarunkoinen, raamikas narttu, jolla erittäin hyvä, voimakas pää ja tiivis, paksu turkki, joka ei kuitenkaan ole liian pitkä. Luonne on ollut napakymppi, vaikka Pomo vahtii kunnolla kuten tiibettiläisen tuleekin, niin hän on ollut ystävällinen kaikille ja pikkulapsetkin ovat saaneet rapsutella Pomoa kaikessa rauhassa.  Häntä heiluu hyvin herkästi isossa kaaressa.. Myös näyttelyissä on mennyt hienosti ja tuomarit ovat saaneet tutkailla Pomoa kaikessa rauhassa.

Pomo on Double Eye B- ja C-pentueiden ylpeä äiti. Kuvia Pomon B-pennuista ja C-pennuista. B- ja C-pentue löytyy Suomen Kennelliiton KoiraNet Jalostusjärjestelmästä.

*     *     *

Pomon näyttelyarvostelut:

12.12.2010 HELSINKI KV
Tuomari Marianne Holm
VAL EH/4
ARVOSTELU: Suuri ja voimakas. Erittäin vahvaluustoinen. 5-v narttu, jonka sukupuolileima saisi olla selvempi. Vahva pää. Kaunis kaula. Hyvin tilava runko. Hieman pitkä löysä selkä. Liikkuu sivulta varsin vaivatta, edestä ja takaa ajoittain ristiin astuen.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

30.10.2010 LAHTI KV
Tuomari Anne Marie Class Ranska
VAL ERI/1 PN2 Vara-CACIB
ARVOSTELU: Kaunis, voimakas narttu. Ihastuttava, tyypillinen pää, jossa erinomainen ilme. Oikean väriset silmät. Erittäin hyvä kallo ja korvat, hyvin asettuneet ja kannetut. Vahva luusto ja olemus. Erittäin hyvä vartalon rakenne. Hieman avoin takaa seisoessaan. Erittäin hyvä, tyypillinen liikkuminen.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

13.9.2009 PORVOO
Tuomari Tomasz Borkowski Puola
VAL ERI/1 PN2
ARVOSTELU: Erittäin raskas tyyppi. Näyttää melkein urokselta. Raskas pää. Vahva luusto. Hieman pehmeä selkä. Ravatessaan kapea edestä ja takaa ja jopa ristiinastuva edestä ja takaa. Erittäin tilava rinta. Erinomainen näyttelykunto. Kaunis turkki. Hieman laiska liikkumaan. Hyvä luonne. Hyvä pigmentti. Hieman suora takaa.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.5.2009 SOMERO
Tuomari Matti Luoso
VAL ERI/1 PN1 ROP
ARVOSTELU: Erittäin hyvän tyyppinen narttu. Hyvä pää, oikea ilme. Hyvä purenta. Vahva luusto. Hyvät käpälät. Hyvä eturinta ja runko. Sopivat kulmaukset. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä käytös.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

21.9.2008 LAHTI Tiffishow epävirallinen värinäyttely (25 TM)
Tuomari AKC tuomari ja TM kasvattaja Susan Ochsenbein kennel Himalaya's USA
VAL1 PN1 BIS-1 Näyttelyn paras Pää
ARVOSTELU: 2,5 vuotias. Vaikuttava nuori narttu. Erinomainen pää. Ihana ilme. Erittäin hyvä rakenne. Erittäin hyvät kulmaukset. Vahva ylälinja. Liikkuu hyvin. Hyvät kulmaukset. Hyvä hännänkiinnitys.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.8.2008 KUOPIO KV
Tuomari Horst Kliebenstein Saksa
VAL ERI/1 PN1 CACIB VSP
ARVOSTELU: Tiivis, raamikas narttu, jolla leveä, voimakas pää. Hyvä otsapenger. Voimakas kuono. Vahva kaula ja hyvä kaulus. Selkä ei aivan kiinteä. Hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

1.8.2008 KUOPIO KV
Tuomari Jochen H Eberhardt Saksa
VAL ERI/1 PN1 CACIB VSP
ARVOSTELU: Erittäin tyypillinen hyvin kehittynyt valionarttu jolla oikeat mittasuhteet. ja vakaa luonne. Erittäin miellyttävä ilme. Keskiruskeat silmät. Liikkuu erittäin hyvin ja jolla on juuri riittävästi karvaa näyttääkseen tyypilliseltä.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

15.6.2008 KOTKA KV
Tuomari Michael Forte Irlanti
AVO ERI/1 PN2 SERT Vara-CACIB FIN MVA
ARVOSTELU: Vahva narttu. Hyvänkokoinen pää. Hyvä luusto. Liikkuu profiililtaan hyvin. Ylälinja ja etuosa voisivat olla paremmat.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

18.5.2008 JOENSUU KV
Tuomari Gunnel Holm
AVO EH/1
ARVOSTELU: Narttu, jolla hyvä pää, ilme ja purenta. Hieman pitkä runko. Kapea eturinta. Hieman takakorkea. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

17.5.2008 IITTI
Tuomari Harry Tast
AVO H/-
ARVOSTELU: Kookas, korkearaajainen ja vielä ilmava 2,5v narttu. Hyvä pään muoto, mutta sen nartun leima saisi olla selvempi. Ryhdikäs kaula. Pysty olkavarsi. Voimakkaat takakulmaukset. Erinomainen karvanlaatu. Hyvä hännänasento. Joustava askel. Etuliikkeet kovin ahtaat. Hyvä luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

1.9.2007 PIETARI VENÄJÄ KV
Tuomari Eugeniy Erusalimskiy Venäjä
NUO ERI/1 PN2 SERT vara-CACIB

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

8.7.2007 JUVA KV
Tuomari Marianne Holm
NUO ERI/1 PN1 SERT CACIB VSP
ARVOSTELU: Upea, kauttaaltaan laadukas, voimakas suuri narttu. Ihana nartun pää. Hieno ilme. Voimakas kaunis kaula. Erinomainen runko. Voimakas raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Oikea lantio ja häntä. Erinomainen ravi. Oikea turkinlaatu. Erittäin miellyttävä kokonaisuus.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

16.6.2007 KOTKA KV
Tuomari Vincent O'Brien Irlanti
NUO ERI/1 PN3 Vara-SERT
ARVOSTELU: 17 kk vanha narttu. Kaunis tasapainoinen pää. Hyvä rinta. Hyvä vahva luusto. Erinomainen ylälinja. Hyvin kannettu hantä. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin edestakaisin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.6.2007 IITTI
Tuomari Matti Luoso
JUN ERI/1 PN1 SERT ROP
ARVOSTELU: Erittäin hyväntyyppinen, kookas juniorinarttu. Otsapenger voisi olla hieman selvempi, muuten hyvä pää. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Hyvät raajat ja luusto. Hyvä eturinta ja runko sopivin kulmauksin. Hyvä häntä. Liikkuu hyvällä askeleella, edestä vielä hieman ahtaasti. Hyvä karvanlaatu ja luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

20.5.2007 HELSINKI KV
Tuomari Anna Brankovisch Serbia
NUO ERI/1 PN4  SERT
ARVOSTELU: Hyvä koko ja muoto, erittäin hyvä luusto, erittäin miellyttävä pää, hyvä vahva kuono, hyvin täyttynyt silmien alta, oikeat silmät ja korvat, hyvä ylälinja, selkä voisi olla hieman vahvempi, oikea hännän kiinnittyminen ja kantaminen, hyvin kehittynyt rinta, tyypilliset kulmaukset ja liikunta, hyvä turkin väri luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

28.4.2007 LAHTI KV
Tuomari Rainer Vuorinen
NUO ERI/1 PN1  SERT CACIB VSP
ARVOSTELU: Voimakas narttu. Hyvä päänmuoto. Hyvä ylälinja aika ajoin, mutta välillä lepsahtaa. Komea häntä. Vankat raajat ja yhdensuuntaiset, terveet liikkeet.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

21.4.2007 OUTOKUMPU
Tuomari Elina Haapaniemi
JUN EH/2
ARVOSTELU: 15 kk, musta ruskein merkein. Hyvin kookas narttu, joka voisi olla hieman feminiinisempi. Aavistuksen ujo ja tarvitsee enemmän tottumusta. Hyvä pään muoto, joskin se on kesken kehityksen. Keskiruskeat silmät. Purenta ja hampaat ok. Hyvä luusto & käpälät. Ikäisekseen hyvä runko. Riittävästi kulmautuneet takaraajat. Hyvät sivuliikkeet, edestä vielä löysät. Rauhallinen käytös.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

9.4.2007 LAPPEENRANTA
Tuomari Tapio Eerola
JUN ERI/1 PN1 SERT VSP
ARVOSTELU: 15 kk erittäin kookas. Mittasuhteiltaan melko hyvä. Komea, jo aavistuksen urosmainen pää. Hyvät silmät & korvat & purenta & rintakehä & raajaluusto & kulmaukset. Hieman pitkä lanne. Turkki vielä pehmeähkö. Hyvä häntä. Rodunomaiset, mutta vielä kovin löysät liikkeet.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

7.1.2007 KAJAANI KV
Tuomari Christofer Habig Saksa
JUN ERI/1 PN2 SERT
ARVOSTELU: Erinomainen narttu, erinomainen laatu, loistava koko ja rakenne, erinomainen luusto ja tassut, täydellinen kunto, kaiken kaikkiaan poikkeuksellinen runko, oikean tyyppinen pää, jonka tarvitsee kehittyä, tällä hetkellä vielä hieman "hound"-mainen ilme, toivoisi vähemmän löysää nahkaa, hyvä purenta, paksu karva, erinomainen takaosa aikaansaa oikean TM-liikkumisen, erinomainen luonne, erittäin hyvin esitetty.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

10.12.2006 HELSINKI KV Voittaja-06
Tuomari Kirsi Laamanen
JUN EH/-
ARVOSTELU: Hyvän kokoinen, vahva, mutta feminiininen juniorinarttu. Oikeat rungon mittasuhteet. Kokoon sopiva luusto ja hyvät raajat. Eturinta iän mukainen. Rintakehä saa vielä laskeutua. Rungossa kuitenkin jo hyvin tilavuutta. Pehmeä, pentumainen karvapeite. Voimakas, mutta feminiininen pää. Hieman pyöreät silmät. Liikkeet melko hyvässä tasapainossa; kapeat takaa. Erionomainen käytös. Kaipaa hieman lisää ryhtiä.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

24.9.2006 LAHTI Pentunäyttely
Tuomari Reia Leikola-Walden
PEK1 KP ROP-pentu RYP-3-pentu
ARVOSTELU: 8 kk vanha. Kookas, voimakas narttu, jolla oikealinjainen, hyväilmeinen pää. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä runko ja mittasuhteet. Hyvä häntä, väri ja luonne. Erinomainen turkki.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

19.8.2006 KOUVOLA
Tuomari Jouko Yrjölä
PEK1 KP ROP-pentu
ARVOSTELU: Erittäin hyvän tyyppinen narttupentu, jolla on hyvä luuston vahvuus. Feminiiniset mittasuhteet. Erinomainen nartun pää. Leikkaava purenta. Hyväasentoiset korvat. Hyvä rintakehä. Seisoo vielä pentumaisesti hyvin kulmautuneilla raajoillaan ja on hieman takakorkea. Musta ruskein merkein, valkoinen läiskä rinnassa. Hyvä karvapeite ja hyvä liikunta.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

4.8.2006 KUOPIO
Tuomari Ove Germundsson Ruotsi
PEK2 / Puppy 2
ARVOSTELU: Något tung tik. Välskuret huvud, något grov. Utmärkt hals & rygg & svans. Passande men något grov benstomme. Sunda men fortfarande valpiga rörelser. Behöver mer tid.
Hieman raskas narttu. Hyvin muodostunut pää, hieman karkea. Erinomainen kaula & selkä & häntä. Sopiva mutta hieman karkea luusto. Normaali, mutta vielä pentumainen liikunta. Tarvitsee aikaa.