Etusivu Sukutaulu Jälkeläiset Kuvia
ENG


FIN MVA

OF ZLAZANO LAN-BU "LAMPPU"

Tiibetinmastiffi Of Zlazano Lan-Bu eli Lamppu on 15.2.2004 syntynyt black&tan uros Of Zlazano -kennelistä. Lamppu on luonteeltaan tosi kiltti, rauhallinen, itsenäinen ja pidättyväinen. Häntää ei heiluteta ihmisille eikä miellyttämishalua löydy ellei makupaloista ole kilpailemassa toista koiraa. Lamppu leikkii kiltisti kaikkien koirien kanssa ja tykkää tosi paljon painimisesta. Leikkiessään Lamppu on kuin toinen koira, juostessaan ja hyppiessään Lamppu ei todellakaan vaikuta rauhalliselle ja pidättyväiselle. Lamppu kyllä oppii asiat nopeasti, mutta onkin aivan eri asia saada Lamppu tekemään mitä pyydetään, jos hänestä ei sille tunnu.

Lamppu on ollut tosi helppo, helppohoitoinen ja sopeutuvainen tiibetinmastiffi, josta on ollut paljon seuraa ja iloa. Lamppu tykkää pitkistä lenkeistä, joita mennään sekä juosten että kävellen. On menty siitä asti, kun Lamppu tuli kotiimme. Muutoin Lamppu makailee päivät pitkät omissa oloissaan. Illan tullen vartioimisvietti nostaa päätään, mutta nykyään Lammpu useinmiten jättää vartioinnin nuorempien hoidettavaksi eikä turhia hauku. Lenkillä ei koskaan haukuta toisia koiria tai mitään muutakaan. Kun Lamppu haukahtaa pihassa, niin takuuvarmasti ympäristössä on Lampun mielestä jotain normaalista poikkeavaa.

Näyttelyistä Lamppu ei ole koskaan tykännyt ja usein näistä antipatioista johtuen on saanut harhaanjohtavia tulkintoja arvosteluihinsa. Lamppu liikkuu todella kevyesti ja joustavasti niin halutessaan mutta usein ollut hieman *perässä raahattava* kehässä. Jos edellä juoksisi aina juoksuinen narttu, niin johan olisi arvostelutkin eri luokka. Hyvin rodunomainen luonne siis.

Lampun näyttelyarvostelut:

25.4.2009 LAHTI KV

Tuomari Kirsi Laamanen
VAL ERI/2 PU3 CACIB
ARVOSTELU: Pieni kokoinen, mutta vahva ja urosmainen. Hyvä rungon pituus, juuri riittävä raajojen korkeus. Hieno, tilava runko. Erinomainen eturinta. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Urosmainen pää, jossa oikeat mittasuhteet. Hyvä ilme. Voisi tänään esiintyä ryhdikkäämmin ja hieman innostuneemmin. Miellyttävä käytös. Normaalit liikkeet.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

9.8.2008 RISTIINA
Tuomari Gunnel Holm
AVO ERI/1 PU2 SERT FIN MVA
ARVOSTELU: Keskikokoinen uros, jolla on hieman pyöreä kallo. Hyvä kuono-osa. Hyvät korvat. Hyvä runko. Hyvät takakulmaukset. On kesäturkissa. Liikkuu hyvin. Hyvä häntä.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

9.9.2007 PORVOO
Tuomari Kari Järvinen
AVO H/-
ARVOSTELU: Tuhdissa kunnossa oleva voimakasrakenteinen pieni uros, jolla hyvä kallo. Liian kyömy kuononselkä. Turkki ei parhaassa kunnossa tänään. Liikkuu tasaisesti. Sen tulisi olla kookkaampi ja urosmaisempi

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

12.8.2007 JOENSUU
Tuomari Hilkka Salohalla
AVO EH/2
ARVOSTELU: Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea uros, jolla hyvät silmät ja korvat sekä ilme. Kaula voisi olla hieman pidempi. Hyvä eturinta. Tänään hieman turhan pyöreä rintakehä, mitä vaikutelmaa lisää liikalihavuus. Hyvä luusto. Hieman niukasti kulmautunut edestä, riittävästi takaa. Laadultaan oikea karvapeite, mutta tänään kovin kesäisessä kunnossa. Liikkuu tänään kovin laiskasti ja ahtaasti takaa. Sivuliikkeet ok.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

5.8.2007 KUOPIO
Tuomari Tapio Eerola
AVO EH/1
ARVOSTELU: 3,5 vuotias. Riittävän kokoinen. Mittasuhteiltaan aavistuksen pitkähkö uros. Oikea pään tyyppi. Ilme voisi olla parempi. Purennassa aavistuksen vinoutta. Erinomainen rintakehä ja raajaluusto. Aavistuksen pitkä lanne. Niukassa turkissa. Häntä tiukalla rullalla liikkeessä. Liikkuu pitkin askelin. Sisäkierteisesti edestä. Rauhallinen käytös helteessä.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.6.2007 IITTI
Tuomari Matti Luoso
AVO H/-
ARVOSTELU: Erittäin hyväntyyppinen, sopivan kokoinen uros, joka saisi olla hieman maskuliinisempi. Hieman kupera kuononselkä ja loiva otsapenger ja kallo-osa saisi olla leveämpi. Hyvä purenta. Sopiva luusto. Saisi olla hieman raajakkaampi. Hyvä eturinta ja runko. Häntä saisi olla avonaisempi. Liikkuu melko hyvin. Hyvä karvanlaatu ja luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

5.5.2007 LEPPÄVIRTA
Tuomari Marianne Holm
AVO EH/2
ARVOSTELU: Hyvin urosmainen. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Erinomainen pää ja ilme, joskin kuono saisi olla voimakkaampi. Hyvä kaula. Oikeanmuotoinen tilava runko. Voimakas raajaluusto. Hyvä häntä. Liikkuu tyypillisesti sivulta, edestä löysästi, takaa kintereitä uloskääntäen ja ristiin. Erittäin hyvä turkin laatu. Miellyttävä käytös.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

9.4.2007 LAPPEENRANTA
Tuomari Tapio Eerola
AVO ERI/2 Vara-SERT
ARVOSTELU: Mittasuhteiltaan oikea 3-vuotias. Rotutyyppi erinomainen. Koko riittävä. Komea pää. Hyvät silmät & korvat & purenta. Hyvä rintakehä & raajaluusto & kulmaukset & turkki & häntä. Rauhallisen arvokkaat, takaa kovin voimattomat liikkeet. Rodunomainen, hieman pidättyvä käytös.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

12.8.2006 IMATRA
Tuomari Zafra Sirik Israel
AVO EH/1
ARVOSTELU: Hyvänkokoinen, mutta liian pulska ja raskas lanne. Oikea, urosmainen pää ja ilme. Oikea etu- ja takapuoli, mutta ylälinja painaa koiraa alas. Liian pulska liikkumaan.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

28.5.2006 JOENSUU
Tuomari Paavo Mattila
AVO EH/1
ARVOSTELU: Hyväpäinen uros. Miellyttävä ilme. Riittävän vahva luusto. Hyväasentoiset raajat. Turkki ei parhaassa kunnossa. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

16.4.2006 LAPPEENRANTA KV
Tuomari Leni Nousiainen
AVO H/-
ARVOSTELU: Oikeat mittasuhteet. Riittävä luusto. Sukupuolileima ei riittävä. Oikealinjainen varsin kevyt pää. Hieman surullinen ilme. Riittävä eturinta. Kokoon nähden riittävä rintakehä. Oikea askelpituus. Hieman ahdas takaa.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.4.2006 POLVIJÄRVI
Tuomari Soile Bister
AVO EH/2
ARVOSTELU: Turhan pieni, mutta muutoin erittäin hyvä uros. Toivoisin näyttävämpää. Laskeva kuononselkä häiritsee. Hyvät korvat, häntä. Liikkuu hyvin. Kaunis karva.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

5.3.2006 JUUKA
Tuomari Paavo Mattila
AVO ERI/2 PU3 Vara-SERT
ARVOSTELU: Kaunispäinen uros joka voisi olla hieman korkearaajaisempi. Hyvä runko ja luusto. Sopivasti kulmautunut. Hyvä turkki ja häntä. Hyvät sivuliikkeet. Voisi liikkua edestä paremmin. Miellyttävä luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

20.11.2005 JYVÄSKYLÄ KV
Tuomari Claude Voilet Ranska
NUO EH/3
ARVOSTELU: Vaikutelma liian ?. Hyvä pigmentointi. Tummat silmät. Purenta OK. Urosmainen pää, tyyppi ja ilme. Urosmainen ilme. Hyvä ala- ja ylälinja. Oikeat lavat. Hyvät kulmaukset. Hyvä luusto. Etujalat pihdissä. Liikkumisen tulisi olla reippaampaa. Luonne OK.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.10.2005 OULU KV
Tuomari Päivi Eerola
NUO EH/1
ARVOSTELU: Riittävä koko. Oikeat mittasuhteet. Todella vankkarunkoinen nuori uros. Tyypillinen, miellyttäväilmeinen pää. Kauniit silmät. Tarpeeksi leveä kallo. Keskipitkä kaula. Avoimet, tasapainoiset kulmaukset. Hyvä hännän kiinnitys. Hyvä karvan laatu ja värimerkit. Saisi olla halukkaampi liikkumaan. Keskivahva raajaluusto. Rauhallinen käytös. Esitetään edukseen. Lupaava.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

11.9.2005 KOTKA KV
Tuomari Joan Walsh Irlanti
NUO EH/3
ARVOSTELU: Mukavan kokoinen koira. Hyvä ulkolinja. Viehättävä pää. Hyvät kulmaukset takana. Toivoisi parempia edessä. Etuliikkeet voisivat olla paremmat.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

4.6.2005 TERVAKOSKI
Tuomari Gunnel Holm
JUN ERI/1 PU1 VSP SERT
ARVOSTELU: Junioriuros, jolla erinomainen pää ja ilme. Korvien asento hyvä. Hyvä purenta. Luustoa saisi olla enemmän. Hyvät kulmaukset. Karva on lähdössä. Kantaa häntäänsä hyvin. Hyvät sivuliikkeet. Saisi liikkua paremmin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

28.5.2005 RIIHIMÄKI
Tuomari Ligita Zake Latvia
JUN ERI/2 PU3
ARVOSTELU: Oikea tyyppi. Riittävän voimakas. Oikeat mittasuhteet rungossa. Miellyttävän maskuliininen pää. Erinomainen ylälinja. Hyvin kehittynyt runko. Oikeat kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu hieman ahtaasti takaa. Oikea karvan laatu.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

8.5.2005 HARJAVALTA
Tuomari Soile Bister
JUN ERI/1 PU2 SERT
ARVOSTELU: Riittävän kokoinen nuori uros, jolla oikeat mittasuhteet ja kaunis ylälinja. Luusto voisi olla vahvempi. Hyvä ilme. Kuono saa vielä täyttyä. Erinomaiset raajat. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvä lantio ja häntä. Erittäin hyvät sivu- ja takaliikkeet. Edestä hieman löysät. Hyvä karvanlaatu.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

13.3.2005 JAALA ERIKOISNÄYTTELY
Tuomari Harry Tast
JUN H/-
ARVOSTELU: Hyvin kehittynyt tasapainoinen juniori, jonka tulee vielä kasvaa saavuttaakseen minimikorkeuden, hyvänmallinen kallo, kuono vielä kevyt, huulissa ja kaulanahassa löysyyttä, hyvät kulmaukset, oikea hännän asento ja karvan laatu, hyvä luusto, säännölliset junioriliikkeet, hyvä luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

30.1.2005 TURKU KV
Tuomari Annika Ulltveit-Moe Ruotsi
JUN ERI/1 PU3 SERT
ARVOSTELU:
Hyvin tasapainoinen, ei vielä tarpeeksi massaa, ilmeikäs pää, erinomaiset jalat ja tassut, tarvitsee kehittyä edestä, hieno turkki, tyypilliset liikkeet, pentumainen edestä.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

15.1.2005 JUVA
Tuomari Jouko Yrjölä
JUN EH/3
ARVOSTELU: Musta ruskein merkein, keskikokoinen, vielä hyvin pentumainen, tyypillinen pää, vähän heikko alaleuka, leikkaava purenta, melko neliömäinen rakenne, keskivahva luusto, hyvät kulmaukset, erittäin hyvä turkki, hieman suppuasentoiset etuaskeleet, saisi näyttää enemmän tempperamenttia.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

5.12.2004 HELSINKI Voittaja 2004 KV
Tuomari Heidi Kirschbichler Itävalta
JUN ERI/-
ARVOSTELU: Hyvin sopusuhtainen, keskikokoinen uros, voimakas pää, virheetön purenta, hieman avoimet huulet, tummat silmät, kevyt kyömynenä, suora rinta, rinnanmuoto vastaa ikää, liikkeessä ei vielä kiinteä, riittävän vahva turkki.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

31.10.2004 HELSINKI Pentunäyttely
Tuomari Marianne Holm
PEK1 KP ROP-pentu RYP3-pentu
ARVOSTELU: Erinomainen tyyppi, koko ja mittasuhteet, voimakas, hyvin urosmainen, erinomainen uroksen pää, vaikuttava ilme, voimakasluustoiset, oikein kulmautuneet raajat, erinomainen rintakehä, erinomainen karva ja väri, tyypillinen liikunta ja käytös.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

25.9.2004 HYVINKÄÄ Pentunäyttely
Tuomari Peter Harsanyi Unkari
PEK1 KP ROP-pentu RYP3-pentu
ARVOSTELU: 7
-kuukautta vanha, hyvin tyypillinen, oikeankokoinen, oikea rakenne, täydellinen pää, hyvä otsapenger, hyvät silmät ja jalat, erittäin hyvä luusto, täydellinen häntä, hyvä turkin laatu.