Etusivu Sukutaulu A-PENTUE Kuvia
ENG


FIN MVA

CHENPOREWA CA-BA CHENREZI "IIRIS"

Iiriksen näyttelytulokset ja -arvostelut, rullaa sivun loppuun.

Tiibetinmastiffi Chenporewa Ca-Ba Chenrezi eli Iiris on 11.1.2005 syntynyt black&tan narttu, joka tuli meille 8 vk vanhana Chenporewa -kennelistä Eestistä. Odotin tästä pentueesta urospentua Lampulle kaveriksi, mutta kun pentueeseen syntyi vain yksi uros ja se meni muualle, niin meille tulikin sitten narttupentu Iiris, josta olen tosi onnellinen. Ilman Iiristä tuskin olisin aloittanut koskaan rodun kasvattamistakaan. Iiris tykkää matkustaa autossa eikä ole kuolannut muuta kuin joskus ruoan perään.

Iiris oli pienempänä varsinainen elohopea, mutta rauhoittui ekan juoksun jälkeen. Nykyisin on hyvin laiskanpuoleinen rouva, joka rakastaa nukkumista. Ei turhia hötkyile ja vahtii vain tarpeen tullen. Paitsi syksyisin juoksun aikaan on vahtivietti voimakas ja tällöin Iiris myös haluaa olla kaiken aikaa ulkona. Muulloin tykkää olla sisällä aina kun mahdollista. Iiris on luonteeltaan hyvin utelias, mutta kiltti. Muutamia tuhoja teki pienenä mutta nyt aikuistuttuaan Iiriksen voi jättää rauhassa niin autoon kuin kotiin sisällekin. Iiris hoitaa niin pojat kuin tipsutytötkin, pesee korvat ja naamat läpikotaisin.

Iiris on hyvänkokoinen, vahvarunkoinen narttu, jolla on leveä selkä, leveä takaosa, suora ylälinja ja Iiris liikkuu upeasti ilman rodulle tyypillistä kinnerahtautta. Turkki on lyhyehkö ja karva on kaikkein helppohoitoisin laumassani, siihen ei tartu mikään eikä se likaannu yhtään. Luonteeltaan Iiris on ystävällinen, vieraita koiria kohtaan ensin hieman varauksellinen ja valikoiva. Häntä heiluu herkästi. Näyttelyissä on mennyt ihan hyvin vaikka Iiristä ei aina oikein huvita kehässä juosta, tuomarit sen sijaan ovat saaneet kopeloida Iiristä kaikessa rauhassa, kuten muutkin ihmiset. Ruoka on Iirikselle tärkeä ja kiloja joudutaan pitämään silmällä.

Iiriksen sisarukset löytyvät kasvattajan kotisivulta.

Iiris on Double Eye A-pentueen ylpeä äiti. Pentueessa on 7 urosta ja 2 narttua. Iiriksen Lilli-tyttö ja Otto-poika ovat Suomen Muotovalioita ja Aslak-poika on Suomen sekä Venäjän Muotovalio. Isänä pentueessa on raamikas ja hyvänkokoinen Rajakan Chi-Go. Luonteeltaan, rakenteeltaan ja terveydeltään pentue on ollut hyvä. Kuvia Iiriksen A-pennuista löytyy täältä. A-pentue löytyy Suomen Kennelliiton KoiraNet Jalostusjärjestelmästä.

Iiriksen näyttelyarvostelut:

25.5.2008 HELSINKI KV

Tuomari Otto Schimpf Itävalta
VAL ERI/1 PN1 CACIB VSP
ARVOSTELU:
Hyvän tyyppinen pää. Hyvät korvat ja silmät. Hyvä purenta. Hyvä niska ja ylälinja. Hyvä etuosa. Hyvin kulmautunut taka-osa. Hyvä turkki ja häntä. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

24.5.2008 VIIPURI VENÄJÄ
Tuomari A. Filatova Venäjä
AVO ERI/-

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

3.5.2008 SOMERO
Tuomari Marianne Holm
AVO ERI/1 PN1 SERT VSP FIN MVA
ARVOSTELU:
Erinomainen tyyppi, mittasuhteet ja sukupuolileima. Hyvä nartun pää. Hyvä kaula. Oikean muotoinen rintakehä. Tyypilliset kulmaukset. Keskivahva raajaluusto. Hyvä häntä. Hyvä turkki. Liikkuu tyypillisesti.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

26.8.2007 TERVAKOSKI KV
Tuomari Bo Skalin Ruotsi
AVO H/-
ARVOSTELU:
Hyvä narttu, joka valitettavasti on tänään liian pulska. Hyvä pää. Hieman vaaleat silmät. Hyvä eturinta ja rinnan syvyys. Liikkuu liian vitkastellen ja jota täytyy vetää kehässä. Kiltti ja viehättävä.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

18.8.2007 NOKIA
Tuomari Inese Pablaka Latvia
AVO EH/2
ARVOSTELU:
Hyvä koko ja muoto. Hyvä luusto. Liian pulska, pitäisi olla paremmassa kunnossa. Hyvä pää ja tyypillinen ilme. Kallon pitäisi olla pyöreämpi. Hyvä niska. Erittäin leveä takaosa, hännän asento saisi olla parempi. Erinomaisesti kehittynyt rinta. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

1.7.2007 KARJAA KV
Tuomari Hans v.d. Berg Alankomaat
AVO EH/2
ARVOSTELU:
Erittäin hyvän tyyppinen. Nyt hieman lyhyessä karvassa ja hieman pulska. Hyvä pään muoto. Otsapenger hieman tasainen. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä ilme. Hyvä eturinta. Hännän kiinnitys voisi olla parempi. Hyvät takakulmaukset. Erinomainen luonne. Liikkuu erittäin hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

30.6.2007 TUUSULA
Tuomari Adriana Griffa Italia
AVO ERI/1 PN1 SERT VSP
ARVOSTELU:
2-vuotias narttu. Oikea pää, silmät ja ilme. Hyvä kuono ja pigmentointi. Hyvä niska, ylälinja etu- ja takakulmaukset. Hyvä turkin laatu, tänään ei täydessä kunnossa. Liikkuu hyvin kantaen häntänsä hyvin. Hyvä luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.9.2006 HELSINKI
Tuomari Angel Garach Domech Espanja
NUO ERI/1 PN 1 SERT VSP
ARVOSTELU: Hyvä pää ja ilme. Erittäin hyvä etuosa ja luusto. Hyvä karva ja häntä. Liian pulska runko. Voisi liikkua vakaammin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

13.8.2006 MÄNTYHARJU
Tuomari Hilkka Salohalla
NUO H/-
ARVOSTELU: Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea. Turhan pulskassa kunnossa esitetty narttu. Hyvä kuono, kallon leveys, mutta otsapenger turhan matala. Riittävä kaula. Hyvä eturinta. Hyvä rintakehän syvyys, mutta hieman turhan pyöreä. Riittävät etukulmaukset, niukat takakulmaukset. Häntä voisi olla löysemmällä kaarella. Koira vaihtaa parhaillaan karvaa ja tällä hetkellä peitinkarva tuntuu pehmeältä. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

12.8.2006 IMATRA
Tuomari Zafra Zirik Israel
AVO EH/3
ARVOSTELU: Hyvän kokoinen. Narttumainen pää, hieman leveä edestä ja löysä liikkeessä. Kohtalainen ylälinja ja takapuoli. Oikein asettunut häntä. Liikkuu hyvin, mutta ilman temperamenttia.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

4.8.2006 KUOPIO
Tuomari Ove Germundsson Ruotsi
NUO EH/1
ARVOSTELU: Narttu, joka voisi olla paremmassa näyttelykunnossa, hieman pulska tänään. Narttumainen hyvin muodostunut pää. Hieman kevyt alaleuka. Hyvä kaula. Vahva selkä. Hyvin muodostunut rintakehä. Liian löysä edestä. Voisi liikkua paremmin. Tarvitsee keventyä ja tarvitsee aikaa.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

30.7.2006 KOTKA
Tuomari Anatoli Zhuk Valko-Venäjä
NUO EH/1
ARVOSTELU: Erinomaiset  mittasuhteet päässä, niskassa ja vartalossa. Erittäin hyvä ilme. Liian leveä rinta. Oikeat kulmaukset. Liikkuu tarpeeksi voimakkaasti ja kevyesti, mutta liian leveästi edestä. Erinomainen tempperamentti.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀


29.7.2006 MIKKELI KV
Tuomari Marionka Dekaristou Kreikka
AVO ERI/3 PN3
ARVOSTELU: Hyvä tyyppi, oikeat mittasuhteet kallossa ja kuonossa. Hyvä niska ja ylälinja. Hyvä rinta. Tarvitsee kehittyä vielä. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

27.5.2006 RIIHIMÄKI
Tuomari Juta Haranen Eesti
NUO ERI/1 PN3
ARVOSTELU: Hyvän tyyppinen. ja kokoinen nuori narttu, jolla tyypillinen nartun pää ja ilme. Hyvät silmät ja korvat. Oikea karvan laatu. Sopiva luusto. Kulmaukset okei. Tyypilliset liikkeet.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

13.5.2006 HAMINA
Tuomari Jouko Yrjölä
NUO EH/2
ARVOSTELU: Narttumainen. Erittäin hyväntyyppinen aavistuksen verran pitkärunkoinen nuori narttu. Hyvä nartun pää. Leikkaava purenta. Hyvä selkä, mutta pitkä lanneosa. Kantaa häntänsä hyvin. Riittävän vahva luusto. Hyvät kulmaukset. Tänään niukka karvapeite. Pääasiassa pohjavillaa. Hyvä liikunta.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

22.4.2006 LAHTI KV
Tuomari Kurt Nilsson Ruotsi
NUO EH/2
ARVOSTELU: Narttumainen. Ikäisekseen hyvä pää, jonka tarvitsee kehittyä. Hyvä ilme. Hyvä kaula ja mittasuhteet. Erinomainen rintaosa. Hyvät kulmaukset. Erinomainen luusto ja tassut. Liikkuu hyvin. Hyvä häntä. Esitetään jonkin verran painavana tänään.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

16.4.2006 LAPPEENRANTA KV
Tuomari Leni Nousiainen
NUO EH/2
ARVOSTELU: Oikeat mittasuhteet. Luusto voisi olla vahvempi. Vielä melko kevyt pää. Aavistuksen kevyt kuono-osa. Erinomainen eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Esitetään varsin pulskassa kunnossa. Riittävät kulmaukset. Liikkeessä ulkonevat kintereet. Riittävä askelpituus.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

12.3.2006 JAALA ERIKOISNÄYTTELY
Tuomari Annukka Paloheimo
JUN EH/3
ARVOSTELU: Erinomainen koko, hieman vaaleat silmät, hyvä purenta, otsapenger voisi olla korostuneempi, sopiva luusto, olkavarsi saisi olla viistompi, liikkuu melko etumatalasti.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

5.3.2006 JUUKA
Tuomari Paavo Mattila
JUN EH/1
ARVOSTELU:
Hyvät mittasuhteet omaava nuori narttu. Luusto voisi olla hieman vankempaa. Otsapenger voisi olla selvempi ja pää muutoinkin näyttävämpi. Hyvä runko. Hyväasentoiset raajat. Niukahko turkki. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

15.1.2006 LAHTI
Tuomari Gunnel Holm
JUN ERI/2
ARVOSTELU:
Hyvän tyyppinen junioriluokan narttu, jonka otsapenger saisi olla selvempi. Erinomainen purenta. Hyvä ilme. Riittävä luusto. Hieman pitkä kinner. Hyvin kehittynyt runko. Kantaa häntänsä erinomaisesti. Liikkuu hyvin.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

18.12.2005 HELSINKI KV Pohjoismaiden Voittaja 2005
Tuomari Tapio Eerola
JUN EH/-
ARVOSTELU: 11kk, pitkärunkoinen narttu, kevyehkö pää, niukka otsapenger, hieman vaaleat silmät, sopiva rintakehän syvyys ja leveys, pitkä lanne, korkea kinner, kulmaukset ok, lyhyt runkoturkki, liikkuu hieman haluttomasti, jäykästi takaa, sisäkierteisesti edestä, ystävällinen käytös.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

17.12.2005 HELSINKI KV Voittaja 2005
Tuomari Torbjörn Skaar Ruotsi
JUN EH/-
ARVOSTELU: Erittäin hyvä tyyppi, sopusuhtainen pää, kuono-osa voisi olla voimakkaampi, hyvä kaula, hieman laaja rinta, hyvät kulmaukset edessä ja takana, vartalovolyymiä ja luustoa voisi olla enemmän, liikkuu hyvällä askeleella, hyvin esitetty.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

20.11.2005 JYVÄSKYLÄ KV
Tuomari Claude Voilet Ranska
JUN EH/2
ARVOSTELU: Oikea vaikutelma. Hyvä pigmentointi. Tummat silmät. Oikea purenta. Hyvä pää. Hyvä rakenne. Hyvä luusto lavat ja kulmaukset. Liikkuu hyvin. Luonne OK.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

2.10.2005 OULU KV
Tuomari Päivi Eerola
PEK 1 KP ROP-pentu
ARVOSTELU: Lupaava koko. Erittäin selvä sukupuolileima. Tässä kehitysvaiheessa etumatala. Mittasuhteiltaan lupaava. Lempeä ilme. Otsapenger saisi olla merkitympi. Sopiva kallo. Hyvin kehittynyt runko. Riittävä askelpituus. Hyvä häntä. Leveä reisi. Kintereet saisivat olla vakaammat. Rauhallinen käytös. Lupaava. Esitetään edukseen.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

27.8.2005 KOUVOLA
Tuomari Marianne Holm
PEK 1 KP ROP-pentu
ARVOSTELU: Erittäin lupaava kaikin tavoin. Viehättävä narttupentu. Lupaava oikeanmuotoinen pää. Purenta OK. Hyvä kaula. Tilava, oikeanmuotoinen runko. Erinomainen lantio. Tasapainoisesti kulmautuneet hyväluustoiset raajat. Hyvä häntä. Lupaava turkki. Hyvät värit. Tyypillinen puhdas ravi.